Mézművészet

Facebook Mézművész

fb_mm.jpg

Hírlevél (katt a logóra)

hirlevel_mm_1.jpg

 

 

 

 

 

Friss topikok

TOP 11 afrodiziákum

2014.08.13. 14:53 Mézművész

Szeretnéd felpörgetni szexuális életedet? Nincs más teendőd, mint felkeresni a sarki zöldségest vagy a hiperszupermarketet és jól bevásárolni néhány élelmiszerből!

A tudósok ugyan kétségbevonják az afodiziákumok csodatevő hatásait, azonban azt elismerik, hogy bizonyos étkek inspirálólag hatnak a szexuális fantáziára, szapora szívverést eredményeznek. Dr. David Benton, a Wales-I Egyetem pszichológusa szerint elég pusztán ezekre az ételekre gondolnunk és meglesz a hatás a gondolat által kiváltott kémiai reakcióknak köszönhetően.

“Ha elhiszed, hogy az osztriga és a csokoládé felpezsdíti a véredet, akkor az meg is fog történni” – mondja a pszichológus.

Nézzük, mi mindenre gondoljunk a szerelem óráiban - valós vagy vélt hatása miatt:

  1. Szarvasgomba. A 18. századi szerelmesek, mint Madame de Pompadour vagy Casanova előszeretettel alkalmazták. Ez a gomba állatokban bizonyos feromonok termelését ösztönzi, és feltételezik, hogy emberre is hasonlóan hat. Hátránya borsos ára…
  2. Tengeri herkentyűk. Mivel úgy tartják, hogy Afrodité a tengerben született, így sok tengeri állatnak tulajdonítanak „vérpezsdítő” hatást. Az osztriga például – mely Casanova második legkedveltebb étele volt – cinket tartalmaz, ételeink közül a legmagasabb arányban. A cink pedig a spermatermeléshez szükséges, valamint a reprodukciós szervek egészséges működését szolgálja.
  3. Zabkása. A zab állítólag a csökkenő libidót képes feltámasztani... ugyanis növeli a tesztoszteron szintet. Férfiak, hallo!
  4. Csokoládé. A csoki egy feniletilamin nevű vegyületet tartalmaz, mely az emberi agyban is jelen van, az érzelmek kialakulásához köthető. Elvileg, minél több csokit eszünk, annál érzékibbnek kellene magad érezni, azonban a csokoládéban olyan kismértékben van jelen a vegyület, hogy óriási mennyiségben kellene magadba tömni ahhoz, hogy megérezd a hatását... Metilxantin tartalma viszont hozzájárul a dopamin termeléshez, ami valóban felpezsdíthet!
  5. Gyógynövények
    1. Gurana. A guarana a ma használatos természetes élénkítők egyik legnépszerűbbike, energiaitalokban is megtalálod. Leginkább egy egyszeri, löketszerű energiát nyújt, fáradság ellen például kiváló. Koffeintartalma magas, 2-8%. Dél-Amerikában honos gyógynövény.
    2. Ginzeng. Embergyökérnek is hívják alakja miatt. Évszázadokon át használták potnecianövelő szerek alapjaként. Ősi leírások szerint egy bivaly erejét adja a férfiembernek.
  6. Zöldségek.
    1. A nyugati országokban Valentin Napon spárgából készült ételek fogyasztását ajánlják. Évszázadokon át úgy tartották, hogy általános vérpezsdítő, frissítő hatása van.
    2. Mások a zellerre és a
    3. hagymára esküsznek, azt tartják, hogy extra energiával lát el éjszakára. Tudományosan ennek azonban nincsen megalapozott háttere... A fokhagyma azonban kitágítja az ereket és a keringésre is jótékonyan hat az alsóbb régiókban...
  7. Fűszerek.
    1. A chilli és más csípős fűszerekről sokan gondolják, hogy afrodiziákumok. Ezek egy kapszaicin nevű vegyületet tartalmaznak, ami a csípős érzetet adja. Az általa kiváltott fizikai reakciók hasonlatosak ahhoz, mint amit az ember akkor érez, amikor szerelmes: kipirul, szapora lesz a szívverése, stb.
    2. Gyömbér. A gyömbér az anyagcserét pörgeti fel, mely megújult szexuális energiával tölthet meg!
  8. Gyümölcsök.
    1. A magas C vitamin tartalmú gyümölcsök (pl. a narancs) az oxitocin szintet emelik. Oxitocin szabadul fel orgazmuskor mind a férfiban, mind pedig a nőben. Férfinál az ejakulációt segíti, nőnél méhösszehúzódást okoz.
    2. Az eper már eleve vérpezsdítően néz ki, de antioxidánsokat tartalmaz és javítja a keringést.
    3. Dió. A szex hormonok nagy részben tartalmaznak zsírsavakat, amit a dióból, pekán dióból kinyerhetünk annak szintén magas zsírsav-tartalma miatt.
  9. Steak. A steak és egyéb vörös húsok fogyasztása csökkenti a prolaktin szintet, aminek ha magas a szintje, csökkenti a szexuális kedvet, étvágyat. A vegák se aggódjanak, hanem keressék a barna rizst, a teljes kiörlésű kenyereket, a zöld leveles zöldségeket és az omlós sajtokat.
  10. Tojás. A tojás B6 vitamint tartalmaz, mely besegít a szervezet hormonháztartásába és csökkenti a stresszt.
  11. Méz. A Biblia és a Kámaszútra is a szerelemmel és szexualitással köti össze a mézet. Tradicionális indiai esküvőkön gyakran kínálják az ifjú férjet mézzel, hogy az növelje az állóképességet. Azt mondják, azok a mézek a leghatásosabbak, melyeket a méhek afrodiziákumoknak kikiáltott virágokról gyűjtenek, mint a jázmin, orchidea vagy a majoranna – melyek Afrodité, a szerelem istennőjének kedvenc virágai. A háttérben a bórt (mint a kémiai elem) találjuk, mely a tesztoszteron termelésre hat. A méz pedig az élelmiszerek között aranyérmes a bór tekintetében!

mezszexszerelem_1.jpg

És TE mire esküszöl?

Ha többet szeretnél hallani a témáról, iratkozz fel hírlevelünkre >>> ITT!

(A bejegyzés ez és ez alapján íródott.)

7 komment

Címkék: afrodiziákum

süti beállítások módosítása