Mézművészet

Facebook Mézművész

fb_mm.jpg

Hírlevél (katt a logóra)

hirlevel_mm_1.jpg

 

 

 

 

 

Friss topikok

10 csináld magad karácsonyi ajándék mézzel

2014.12.08. 14:45 Mézművész

Egyszerűek, elég gyorsan megvannak, kedvező áron ki tudod hozni őket, és ami a legnagyobb erősségük: saját kezűleg Te magad készítheted szeretteidnek. Melyiket választod?

SZAPPAN

1_3.jpg

Az otthoni kézműves szappan már nem igazán tud elkészülni Karácsonyra a kezdők konyhájában, de van olyan szappan, amit még kisgyerekek is elkészíthetnek bátran, más szappanok felhasználásával. Egyszer megkérdezték tőlem, hogy az mitől szappankészítés, ha meglévőket dolgozunk ujjá. Hát egyszerű a válasz: új formát kreálhatunk közben, új illatot tehetünk hozzá. A lehetőségek tárháza végtelen! Így készítsd el!

Hozzávalók: könnyen beszerezhetők

Macerásság & időigény: macerás, úgyhogy ne az utolsó pillanatra hagyd!

Amire vigyázni kell: a szappan melegítése mikróban nem egyszerű, hamar felforrhat és akkor oda a meglepetés. Gázláng felett azonban jól kontrollálható a folyamat.

TESTÁPOLÓ TÖMB

2_4.jpg

Szuper találmány, minden korosztálybeli hölgy garantáltan el fog ájulni tőle. Így készítsd el!

Hozzávalók: Mézművészboltból

Macerásság & időigény: nagyon könnyű összeboszorkánykodni, viszont szüksége van egy éjszakára, hogy kihűljön, megkeményedjen.

Amire vigyázni kell: a testápoló tömb úgy működik, hogy kezünk és bőrünk melege felmelegíti és amikor magunkra kenjünk, vékony rétegben bőrünkön marad. Azaz csomagolásnál célszerű erre figyelni (maszatolni fog!), illetve hőnek ne tegyük ki, ha elkészült (pl. padlófűtés).

HABFÜRDŐ

3_3.jpg

Ahol van kád, és szeretik is a fürdőzést, ott örülni fognak a házi habfürdőnek! Ennek az alapja bolti habfürdő, úgyhogy válasszatok jól: semleges illatút, hogy illóolajjal ti magatok adjatok neki illatot, illetve minőségében is megfelelő legyen. Így készítsd el! 

Hozzávalók: könnyen beszerezhetők, talán az illóolaj kivételével. Egy szép üveg/folyékony szappantartó is kellhet hozzá.

Macerásság & időigény: Gyorsan készen is van, hagyhatod utolsó pillanatra, ha megvannak a hozzávalók!

Amire vigyázni kell: nincs ilyen.

FÜRDŐBOMBA

4_2.jpg

A fürdőbombának még a gyerekek is örülni fognak! Illatos és pezsgő. Celofánba csomagolva elegáns ajándék lehet. Így készítsd el!

Hozzávalók: Mézművészboltból

Macerásság & időigény: gyorsan összeáll a massza (azért jól dolgozd el!), viszont a formázás macerás lehet. Ehhez használj szilikon formákat és erősen tömködd bele a masszát! Utolsó pillanatra csak akkor hagyd, ha előtte már volt egy próbálkozásod és megszerezted a rutint.

Amire vigyázni kell: a méz megköti a levegő nedvességtartamát, így nagyon fontos, hogy a száradás után azonnal csomagold be (pl. celofánba), különben álltában elkezd pezsegni a golyó felszíne és csúnya rücskös lesz. Méz nélküli bombát is készíthetsz, akkor nem lesz ilyen gondod. (Az ajándékozott figyelmét hívd fel arra, hogy az olaj esetleg vékonyan bevonhatja a kádját, de könnyűszerrel letakarítható.)

MÉZESKALÁCS

5_1.jpg

Ugye mindenkinek van olyan egyedülálló férfirokona, barátja, akinek nehéz az ajándékvásárlás? Ők általában nagyon örülnek egy kis finomságnak, pl. süthetünk nekik egy nagyobb adag mézeskalácsot és ízlésesen becsomagolhatjuk egy szép üvegedénybe vagy kerámiába. A legjobb mézeskalács recept hamarosan Facebook oldalunkon!

Egyébként a mézes-szezámos ropogós is nagyon jól mutat üvegben! 

6_1.jpg

Hozzávalók: Mézművészboltból

Macerásság & időigény: amint kihűlt a sütemény, máris csomagolható!

Amire vigyázni kell: ne te edd meg! – más nem jut az eszembe :-)

GYÓGYMÉZ vagy ÍZESÍTETT MÉZ

7_1.jpg

Ennek most kell nekiállni, nincs mese! Hiszen az idő kelleni fog ahhoz, hogy a növények rendesen “kiázzanak” a mézben, azaz a méz átvegye finom aromájukat.

Hozzávalók: könnyű beszerezni

Macerásság & időigény: 3-4 héten át minden nap egy kicsit törődni kell vele: fordítgatni az üveget.

Amire vigyázni kell: az alapanyagok és eszközök tisztaságán túl nem nagyon kell semmire figyelni.

KÉZKRÉM

8_1.jpg

A hideg télben jól fog jönni mindenkinek a finom kézkrém, kiszáradt, sebes kezekre. Az illóolajokkal még finomabbá varázsolhatjuk őket.

Így készítsd el!

Hozzávalók: Mézművészboltból

Macerásság & időigény: gyorsan kész van, utolsó pillanatra is hagyható, ha az alapanyagok megvannak.

Amire vigyázni kell: nem kell sokáig járatni a mixert, mert megkeményedik gyorsan a krém. És bár úgyis használható, de jobb, ha krémszerű a krémünk, nem? :-)

Ha gyereknek készül, vagy olyannak, akiről tudjuk, hogy érzékeny a bőre, gondosan válasszunk illóolajat, hiszen ritkán bőrirritáció léphet fel egyes illóolajoknál.

 FÜRDŐSÓ

9_1.jpg

A házi fürdősó a sláger, ha sok embert kell megajándékozzál. Válassz néhány szép üvegcsét, egy nagy kiszerelésű fürdősót (én levendulás parajdit választottam), illóolajat (el is maradhat) és néhány szárított virágzatot (nálam levendula). Mézet is keverhetsz hozzá egy keveset, de kapni méz parfümolajat is, az is jó választás! Egy műanyag tálban összekevered a hozzávalókat és egy tölcsérkével beadagolod az üveg száján. Mutatós, szép ajándék – nem sok pénzből.

Hozzávalók: könnyű beszerezni drogériákból, háztartási boltból

Macerásság & időigény: gyorsan kész van, utolsó pillanatra is hagyható, ha az alapanyagok megvannak.

Amire vigyázni kell: ha illóolajat teszel bele, jól keverd el a sóval, egyenletesen!

GYERTYA

10_1.jpg

Gyönyörű méhviasz gyertyát tudsz te is otthon készíteni. Tudtad? Méghozzá így! Dekoráld ízlésesen, karácsonyi pompába.

Hozzávalók: Mézművészboltból

Macerásság & időigény: utolsó pillanatra is hagyható, nagyon gyorsan megvan, ha van hozzávalód.

Amire vigyázni kell: ha nagyon hideg a lap, töredezik. Egy hajszárítóval könnyen segíthetünk rajta!

DIÓK, MAGVAK MÉZBEN

11_1.jpg

Ezekért szoktak vagyonokat elkérni. Ha magad állítod össze, akkor sem olcsóság, de legalább az van benne, amit te szeretsz! Ebben például dió, füge, makadám dió és mandula nyakon öntve egy kis vaddohány mézzel, hmmmmmm!

Hozzávalók: könnyen beszerezhető

Macerásság & időigény: utolsó pillanatra is hagyható, nagyon gyorsan megvan, ha van hozzávalód.

Amire vigyázni kell: kicsit várj a végén mielőtt lezárnád, hogy az összes beszorult levegőbuborék eltávozzon.

komment

Címkék: gyertya dió méz szappan mézeskalács habfürdő fürdősó kézkrém fürdőbomba gyógyméz testápoló tömb

süti beállítások módosítása