Mézművészet

Facebook Mézművész

fb_mm.jpg

Hírlevél (katt a logóra)

hirlevel_mm_1.jpg

 

 

 

 

 

Friss topikok

3 legjobb levendulás recept a szépségért

2014.07.03. 14:48 Mézművész

Idei TOP3 - eddig. Mert még nincs vége az évnek...

1. Levendulás kézkrém kiszáradt kezekre 

Őszre tegyétek el ezt az ötletet, mert szenzációs! A hatása és az illata is. És ehhez nem kell semmilyen boszorkánykonyhai előismeret, mint a szappankészítéshez, bátran mindenki nekirugaszkodhat.

Hozzávalók:

A hozzávalókat (az illóolaj kivételével) egy lábasba töltjük és azt egy nagyobb lábasba helyezzük, amibe vizet töltünk és melegítünk. (Azaz a hozzávalókat nem közvetlenül melegítjük!)

logo1.jpg

Felolvasztjuk a hozzávalókat, majd hozzáadagoljuk a levendula illóolajat és jól elkevergetjük. Én fogtam egy botmixert és 1-2 percig járattam. Utána kis befőttes üvegbe töltjük, megvárjuk, míg kihűl és már lehet is használni!

Tipp: ez nagy mennyiség. Készíthetünk elsőre jóval kisebbet, pl. negyedekkora mennyiségben.

logo2_1.jpg

 

2. Levendula illatú mákos-diós szappan

Ez a szappan nagyon kedves nekem. Tökéletesen selymes és csodás a habja. Emellett a mákszemek finoman dörzsölnek, imádom végigmosni a végtagjaimat vele. Az illata pedig, hmmmmmmm, levendula lett.

Hozzávalók:

logo_makosdios.JPG

A szappankészítés hogyanjával legalább otthoni boszorkány szinten tisztában kell lenni, a lúg veszélyes üzem. Az ismereteket összeszedheted 2-3 óra alatt a megfelelő oldalak tanulmányozásával, pl.: Lukrécia kencéi, Antal Vali, Házikence Tanoda (A jobboldali sávban találjátok a következő anyagokat, a “Szappanos tudomány” felirat alatt), Illatos szappan (baloldalon a menüben további fontos dolgokat olvashatsz).

3. Levendulás testápoló tömb

A tömbhöz a receptet egyik kedves olvasónktól, Enikőtől kaptam, aki maga is nagy natúrkozmetikum alkotó. Tavasszal készítettem ylang-ylang illatban és szenzációs volt, gyorsan elfogyott. Aztán reprodukáltam levendulásan. Szintén csodás!

Hozzávalók (2 db 70 g-os formához):

Az összes hozzávalót hőálló, üveg főzőpohárba adagoljuk és gőz fölött megolvasztjuk. Amikor mind elolvadt, hozzáadjuk az illóolajat és szilikon formába töltjük. Pár óra alatt megdermed.

tomb_logo.jpg

Ne feledjétek, a hozzávalók zömét megtaláljátok a Mézművészboltban.

... és élvezzétek a levendulavirágzást (még több kép a linken)!

tavoli_logo.JPG

(folyt. köv. néhány recepttel hamarosan!)

komment

Címkék: levendula szappan testápoló kézkrém natúrkozmetikum

süti beállítások módosítása