Mézművészet

Facebook Mézművész

fb_mm.jpg

Hírlevél (katt a logóra)

hirlevel_mm_1.jpg

 

 

 

 

 

Friss topikok

Gumicukor mézzel iziben

2014.08.06. 14:32 Mézművész

Nálunk a család férfi része gumicukor rajongó. Mit rajongó? Függő! Úgyhogy elég régóta benne van a levegőben, hogy márpedig elkészítem én ennek a színes gusztustalanságnak izének az otthoni verzióját! És lőn: egész nap szakad az eső, van itthon pár szem féig rohadó túlérett nektarin és még zselatin is, szóval, hajrá!

(És hogy máskor is gyorsan emlékezzek az arányokra, a kettes szám körül fog forogni a recept, íme:)

Hozzávalók:

  • 2 dl folyadék (ami jobb esetben frissen préselt gyümölcs leve (nálam most nektarin), rosszabb esetben bolti 100%-os gyümölcslé, még rosszabb esetben tömény szörp)
  • 20 g zselatin (ez=1 zsacsi)
  • 2 kk méz
  • + szilikon öntőforma

cukik.jpg

Elkészítése:

Minden alapanyagot összeöntünk és míg nem kezd forrni az egész, addig lassan kavargatjuk a tűzön. Nem szükséges sokáig, éppen elkezd forrni és kész is van. Ezután bele lehet önteni a folyadékot a szilikon formába, és kis hűlés után mehet a forma a mélyhűtőbe, legalább 20 percre. Utána azonnal fogyasztható és el is fog fogyni minden bizonnyal, bár egy kétnapos állás jót tenne neki :-)

barni.jpg

komment

Címkék: gumicukor

süti beállítások módosítása