Mézművészet

Facebook Mézművész

fb_mm.jpg

Hírlevél (katt a logóra)

hirlevel_mm_1.jpg

 

 

 

 

 

Friss topikok

Hűs eper turmix? Jöhet!

2014.07.02. 21:06 Mézművész

Fagyasztott gyümölcs egész évben jó, ha van a mélyhűtőben, de nyáron különösen. A mi rokonságunkban van szerencsére olyasvalaki, kinek végelláthatatlan eperföldjei vannak, így tuti forrásom van!

A fagyasztott epret pedig smoothiek, turmixok, friss lekvárak, süti töltelékek és fagyik készítéséhez használom fel.

Most a nagy kedvenc a turmix/smoothie, na és a fagyi! A minap ez készült nálam:

smoothie2.jpg

Hozzávalók:

  • 10 dkg mandula krémesre darálva
  • 4 marék fagyasztott eper
  • 1 nagy kanál méz
  • 1 kis banán
  • 6 dl víz

Elkészítés: A hozzávalókat összeturmixolom mintegy 2 perc alatt. Csodás, hűs, egészséges, mindenmentes nedű. És uzsinak is tökéletes, laktató!

Hasonló készült egyébként Lilla konyhájában is, itt találjátok az ő eperturmixát a Megfőzlek gasztroblogon: Lilla finomsága (és a játékot se hagyjátok ki!)

Sőt, egy régi Jamie Oliver kedvencemet is megosztom veletek - azoknak, aki fogyasztanak tejet:

  • 1 banán
  • 1 marék málna
  • 2 marék eper
  • egy pohár jég
  • 300 ml tejszín.

Szerintem mindenki kitalálhat könnyűszerrel valami hasonlót, csak fantázia kell hozzá, alapanyag és robotgép. Nálatok mi a kedvenc?

komment

Címkék: eper turmix smotthie

süti beállítások módosítása