Fagyasztott gyümölcs egész évben jó, ha van a mélyhűtőben, de nyáron különösen. A mi rokonságunkban van szerencsére olyasvalaki, kinek végelláthatatlan eperföldjei vannak, így tuti forrásom van!
A fagyasztott epret pedig smoothiek, turmixok, friss lekvárak, süti töltelékek és fagyik készítéséhez használom fel.
Most a nagy kedvenc a turmix/smoothie, na és a fagyi! A minap ez készült nálam:
Hozzávalók:
- 10 dkg mandula krémesre darálva
- 4 marék fagyasztott eper
- 1 nagy kanál méz
- 1 kis banán
- 6 dl víz
Elkészítés: A hozzávalókat összeturmixolom mintegy 2 perc alatt. Csodás, hűs, egészséges, mindenmentes nedű. És uzsinak is tökéletes, laktató!
Hasonló készült egyébként Lilla konyhájában is, itt találjátok az ő eperturmixát a Megfőzlek gasztroblogon: Lilla finomsága (és a játékot se hagyjátok ki!)
Sőt, egy régi Jamie Oliver kedvencemet is megosztom veletek - azoknak, aki fogyasztanak tejet:
- 1 banán
- 1 marék málna
- 2 marék eper
- egy pohár jég
- 300 ml tejszín.
Szerintem mindenki kitalálhat könnyűszerrel valami hasonlót, csak fantázia kell hozzá, alapanyag és robotgép. Nálatok mi a kedvenc?