Milyen jó is lesz családodnak arra ébredni a hétvégén, hogy az illatok elindulnak reggel a lakásban... És tényleg nem igényel sok melót. Lássuk csak!
Ha nem vagy képes felkelni a szokásosnál picikét korábban csak azért, hogy elkészíts valamilyen finomságot, mert éjszakai bagoly a te alapbeállításod, akkor is gyorsan megvan ez a kis semmiség, míg a gyerekeknek kinyílik a csipájuk. Banáncsinta.
Egy főre számolj két tojást és egy jó érett banánt. A banánt nyomkodd szét alaposan egy villával, keverd hozzá a tojásokat és zsíros/olajos palacsintasütőben süsd ki. Ezek a képen picike, egy evőkanálnyi tésztából készült palacsintácskák, mert így könnyen megfordítható, amikor sül, és nem fog szakadni a tészta. Én egy kis evőkanál mézzel szoktam lecsurgatni a "banáncsintatornyot".
Ha képes vagy kb. 35 perccel a szokásosnál korábban kelni, leveles tésztából lesz a reggelitek! Készíthetsz kakaós csigát vagy almás sütit is. És a legjobb, hogy 5-10 perc alatt összedobod, amit kell, a többi időre pedig - amíg megsül a süti - visszafeküdhetsz az ágyba lustizni!
Ha csokis szájúak vagytok, készíts kakaós csigát! Csak kihengergeted a tésztát (ami bolti), a csomagolásban levő sütőpapírra ráhelyezed, ami a nagy tepsin nyugszik. A krém a következő: 15 dkg méz (vagy akár porcukor), 2 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj (10 is elég, ha annyi van), 4 evőkanál kakaópor, hogy jó tömény legyen. Rákened a tésztára a krémet, felcsavarod a tésztát óvatosan és késsel 1,5-2 centis darabokat levágsz belőle és elfekteted azokat. Mehet is az előmelegített sütőbe kb. 20 percre vagy ameddig nem lesz olyan szép, mint a képen :-) Tarts köztük távolságot, mert szépen meg fognak hízni.
Ha pedig az almás-fahéjas ízt keresed, készíts almás sütit!
Egy csomag leveles tésztát 8 részbe vágsz, ráhelyezed a tepsire. Vékony cikkekre vágsz vagy 6 kisebb almát. A magházakat kivágod, a héj maradhat. 2 púpos evőkanál mézet csurgass rá és 2 lapos kiskanál fahéjat szórj rá, majd tedd be 2 percre a mikróba. Amikor kiveszed, jól keverd el a fahéjas mézet az almacikkekkel. A tésztákra helyezed az almacikkeket, hogy fedjék egymást, majd betolod az egészet az előmelegített sütőbe kb. 20 percre. A végén a maradék fahéjas-almás levet rálocsolod az illatos sütire. Szép lesz, finom lesz!
Ha előző este résen vagy és összekevered a hozzávalókat, holland gofrit is készíthetsz. A tésztának semmi baja nem lesz a hűtőben reggelig! És csak annyival kell korábban kelned, hogy megsüss mindenki tányérkájára egy-egy illatos gofrit, a többi pedig sül, miközben fogyasztjátok. Kattints a képre a receptért!
Nem a gasztronómia csúcsa, az biztos! De az is, hogy a család így is el lesz ájulva, te pedig bezsebeled a dicsőséget minimális melóval. Szép reggelt!
***
Hogy le ne maradj a következő bejegyzésről, iratkozz fel ITT!